ELÄINLÄÄKÄRIN VASTAANOTTO

klinikka2p Anne Niemi, eläinlääkäri
• Eläinlääketieteen lisensiaaatti 1992 Eläinlääketieteellinen korkeakoulu, Helsinki
• Laukaan Hevossairaala 1991, 1992
• Klinikkaeläinlääkäri Seinäjoen Hevosklinikka 1992-2004
• Siittolaeläinlääkäri Broline stuteri, Svenljunga, Ruotsi 1995
• Mustasaaren kunnaneläinlääkäri 2005 →

Oman ratsastusharrastukseni kautta hevoset ovat aina olleet suurin kiinnostukseni kohde myös omassa työssäni. Joka vuosi käyn lähinnä ulkomailla jatkokouluttautumassa.  Omaa vahvinta osaamisaluettani ovat keinosiemennystoiminta sekä hevosten kuvantamistutkimukset (rtg, ultraääni).

Perheeseeni kuuluvat avomieheni, Lasse ja poikani, Henri sekä 3 Tanskalais-Ruotsalaista pihakoiraa ja aivan liian monta hevosta. Aiemmin harrastin myös kanakoirieni kanssa koe- ja näyttelytoimintaa, mutta ajanpuutteen takia olen valitettavasti siirtynyt hieman helpompaan rotuun.

VASTAANOTTO

Vuoden 2009 aikana valmistui uusi klinikka- ja oriasemarakennus, jossa on hyvät tilat varsinkin hevosten tutkimiseen. Osaamisalueena nimenomaan kuvantaminen (rtg, ultraääni). Myös viralliset lonkka- ja polvitutkimukset koirilla.

Varustustaso: röntgen (epäsuora digitalinen), endoskopia- ja ultraäänitutkimukset.

Tallikäynnit: rokotukset, hammashoidot ( hyvä varustetaso hevosten hampaiden hoitoon) yms. muut pienemmät tutkimukset.

Ajanvaraukset parhaiten tavoitat klo 8-9 puh. 0400-166325, jätä tekstiviesti, jos en ehdi vastaamaan puheluusi.

Aukioloajat: 8-18 (ma-pe).

PÄIVYSTYKSET

Kuulun Vaasan kunnalliseen päivystysrenkaaseen (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Laihia), joten varsin usein päivystän ko. aluetta. Kunnallinen päivystysnumero: 0600-399299. Vanhan Vaasan läänin eläinlääkäreillä on käynnissä neuvottelut, joissa olisi tarkoitus saada parempaa palvelua eläinten omistajille ja tarjota mahdollisuus viiikonloppuisin mm. rtg-tutkimuksiin. Olen tarjoutunut osaltani ottamaan vastaan myös muiden kuin omamme alueen hevospotilaat, silloin kun minulla muutenkin olisi päivystys. Neuvottelut kuntien kesken ovat tästä vielä kesken. Eriytetyn pieneläinpäivystyksen toteuminen ei ole mahdollista eläinlääkintähuollon budjetin riittämättömyyden takia.