Patricia II SWE ”Sissi”

 

Patricia II SWE

Testattu WFFS-geenin varalta. Ei kanna ko. geeniä (N/N). s. 1992 . Sissi on nyt 31 v iässä vielä iso osa koko kasvatustoimintaamme (varsojen hoitotädin tehtävä on tärkeä).

i. Pontus
e. Perlemo
ei. Flamingo 

» Sukutaulu (sukuposti.net)

Patricia eli Sissi on ensimmäinen siitostammani, jonka ostin v. 1995 Ruotsista. Sissin emälinja on ollut varsin tuottoisa: Pärlemo on eliittitamma, jonka jalostuspisteet olisivat riittäneet ns. tuplaeliittiin. Pärlemolla on 18 jälkeläistä, jotka kaikki ovat oriista Pontus. Tamma oli myös erittäin hedelmällinen eli omistajan mukaan on astutettu vain 19 kertaa. Tamma kuoli 24 v iässä ollessaan kantavana jälleen 19. kerran (tällä kertaa oriista Walör; Pontus oli ehtinyt menehtymään). Pärlemon jälkeläisistä 6 on myyty USA:han, 1 Sveitsiin ja 1 minulle Suomeen. Parhaat jälkeläiset löytyvät USA:sta Panache (Washingtonin läänin koulumestari 3 vuonna) sekä Patron (kilpaillut pyhä yrjö ja Inter I –tasolla) sekä Ruotsista ori Primör, joka on kantakirjattu kilpailusuoritustensa perusteella (kilpaillut S-tasolla esteratsastuksessa Rolf Göran Bengtsonin kanssa saavuttaen yhtenä vuonna eniten valiomerkkipisteitä). Lisäksi Pärlemon jälkeläisistä yksi on ainakin kilpaillut vaikeissa luokissa valjakossa. Tammajälkeläiset Ruotsissa on palkittu kaikki I –palkinnolla ja näistä eräs on ollut mm. ELMIA III.

Patricia eli Sissi on palkittu Suomessa II palkinnolla = 37p. Laatukilpailussa v. 97 Sissi sai kuitenkin 38 p ja sai 3. parhaat rakennepisteet sinä vuonna. Sissin paras askellaji on käynti ja sillä on tahdikas ravi, jossa hyvä kinnertyöskentely. Luonteeltaan Sissi on helppo ja nöyrä käsitellä, mutta ratsastettuna hieman tulisempi. Rakenteellisesti Sississä parasta on sen ryhdikkyys sekä kaunis pää ja hyvä kaulan liittymä sekä sen korrektius rakenteessa.

Rotu: Lämminverinen ratsuhevonen (puoliverinen, warmblood)
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 24.4.1992
Maa: SWE
Väri: prt, tipt pku oej tkpsk vko vej srv ktv vko mtj ksk rrtpliä kjko vtpl vatsan alla
Säkä: 163.0 cm
Kasvattaja: Erik Johansson, Lövestad, Ruotsi
Omistaja: Niemi Anne, Vöyri

KTK-pisteet: 1997 Larsmo 8-8-7-7-7=37p
KTK-luokka: II
Jälkeläisluokka: AB

Jälkeläiset:
1996 t. Apres Pearl (i. Midt-West Ibi-Light)
1999 o. Could It Be Pearl (i. Come Back II)
2002 t. Daddy’s Pearl (i. Don Schufro)
2006 t. Doncella Pearl (i. Don Schufro)
2007 o. Romanesque P (i. Romanov)
2010 o. For Your Eyes Only P (i. For Enjoy Ask Z)
2011 t. Leonessa P (i. Lodestar)
2012 t. Tierra del Fuego P (i. Don Olymbrio)
2016 o. Feeling Good P (i. French Match Ask)
2018 t. Chiara P (i. Cyrano Ask)

Sissi on edelleen 31-vuotiaana tärkeä osa kasvatustoimintaamme, se toimii vieroitettavien varsojen hoitotätina ja rauhallisella olemuksellaan tekee vieroitettavien varsojen elämän turvalliseksi.