Cartier 1148 (ex. Cartier vd Heffinck)

Nightflyer T ja Dein Liebling P (i. Duendecillo P)

 

Cartier 1148

i. Contender
e. Cestion
ei. Capitol I
eei. Landgraf

» Sukutaulu (horsetelex.com)
» Video

s.2000 169 cm, Holstein A palkittu i. Contender ei Capitol I eei. Landgraf Holsteiner stamm 8456 II Merrielijn 200, fokfamilie 132

Yksi Ruotsin suosituimmista jalostusoreista tulee astumaan Vöyrille kaudella 2016.

Suku:
Cartierin isä Contender on yksi Holsteiner jalostuksen suurista nimistä: periyttäjäori, jonka jälkeläiset ovat tienanneet yli 6 milj. euroa ja jolla on yli 100 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä. Contender tunnetaan kuitenkin myös suoritushevosperiyttäjänä: Checkmate ja Meredith Michaels-Beerbaum (EM-kulta 2006 ), Montender ja Marco Kutscher (OS pronssi, EM-kulta), Chiara ja Ludger Beerbaum, Controe ja Christian Ahlmann, Carlos ja Nick Skelton jne. Contender jättää hyvää ratsastettavuutta ja hyviä liikkeitä (erityisesti hyvää laukkaa).

Cartierin emä Cestion tulee pienestä, mutta varmasta periyttäjätammalinjasta, jonka jälkeläisiä ovat mm. Landwind (ratsastaja Peter Luther), Colani (ratsastajanaan Ulrich Kirchoff, voitti mm. nuorten hevosten MM Zangerscheidessä 1998) ja Larry la Rogue (ratsastajanaan Marc Eilers). Tämä tammalinja on jättänyt seuraavat jalostusoriit Fax I ja Fax II, Mangon ja Cartierin emä on jättänyt itse oriin Senna Z (i. Sandro, hyvä. Oldenburg, Bayern–Baden Wurtenburg).

Emänisä Capitol I on niinikään Holsteiner jalostuksen merkittävimpiä oreja ja on jättänyt mm. seuraavat jalostusoriit: Celano, Cassini I ja II, Cardento, Indoctro, Carthago Z, Clearway, Cento ja Calato vain muutamia mainitaksemme. Capitol I on periyttäjän yhtä kuin kapasiteetti.

Cartier:
CartierKantakirjattiin vuonna 2003 Belgiassa ja se kilpaili siellä menestyksekkäästi 4, 5-ja 6–vuotiaan ratsastajansa Dirk Demeersmanin kanssa voittaen mm. Nuorten oriiden luokan Zwollessa 2006.

2008 Cartier kantakirjattiin Ruotsissa ja ori astui 143 tammaa ensimmäisellä kaudellaan ja 163 tammaa seuraavalla kaudella. Kaiken kaikkiaan astutettujen tammojen määrä on 674 ( keskimäärin 84 tammaa/vuosi ) eli ori on pitänyt vuosi toisensa jälkeen pintansa kovilla astutusmarkkinoilla. Yksi syy tähän on se, että Cartier jättää hyviä ja helposti ratsastettavia jälkeläisiä.

Omat kilpailutulokset:
hyviä tuloksia 1,30 tasolla
1. sija Zwolle Nuorten hevosten luokka
1. Sija oriluokka Hasselt
2. Sija BWB oripäivät
1. sija 4-ja 5- v oriiden luokka Mechelen
4. sija 6- ja 7 –v. Oriiden luokka Mechelen
Dirk Demeersman kuvailee Cartieria seuraavanlaisesti:

Cartier on ystävällinen ja ongelmaton ja helposti ratsastettavissa oleva ori. Kuka tahansa voi ratsastaa sillä. Cartier on aina varovainen, mutta kuitenkin rohkea ja sillä voi hypätä sekä isoja esteitä että ratsastaa nopeasti.

Cartierin jälkeläiset
Vuonna 2013 oriin ensimmäinen Ruotsissa syntyneet 5-vuotiasvuosikerta oli erinomainen. 2013 Breedersissä oli 11 kpl oriin jälkeläisiä ja näistä 6 pääsi finaaliin . Samoin samana vuonna Scandinavian Openissa Falsterbossa oli 10 Cartierin jälkeläistä. Tästä ikäluokasta on usea noussut jo 6-vuotiaana 140 tasolle vuonna 2014 ja menestys on jatkunut 2015.

Carrerra3-vuotistesteissä Ruotsin korkeimmat estepisteet 52 p saavuttanut Carrera on Cartierin tytär. Cartier on jättänyt orijälkeläisiä niin USA:ssa kuin Euroopassa. Cartier on palkittu ennätysnopeasti A-palkinnolla jälkeläisistään!

Cartierin jälkeläinen Record d’Oreal voitti juuri äskettäin Hongkongissa  ratsastajansa Roger Yves Bostin kanssa  !

http://www.longinesmasters.com/en/startlists-results-videos/Europe-Paris/0146/2016/05#RL

Videoita Cartierin jälkeläisistä:

Jälkeläinen Carrerra:

Carrerra