French Match Ask

Nightflyer T ja Dein Liebling P (i. Duendecillo P)

 

French Match Ask

i. Favorit Ask
e. Contendro
ei. Contendro I
eei. Calato

» Sukutaulu (sukuposti.net)

s. 21.5.2011 säkä. 168 cm
HUOM! ORI ON MYYTY USA:han ja ei ole käytössä jalostukseen Suomessa!

French Match Ask oli 3-vuotiaana esteoriiden paras ori Herningissä 2014 (9,5 tekniikka, 10 kapasiteetti). Ori suoritti 35 päivän testin erinomaisella tuloksella 837,50 p ( este/kapasiteetti 863,70) ja ollen siten testin paras 4 -vuotias ori. Ori kantakirjattiin Herningissä parhaan 4-vuotiaana esteoriina.

French Match Ask on hyväksytty kantakirjaluokkaa I Suomessa ja se on OCD -vapaa.

Suku: Oriin isä Favorit Askin suku (Diamant de Semilly -Darco – Quidam de Revel) ei paljon esittely kaipaa. Favorit Ask oli suorituskyvyn kokeen voittaja huimalla 901,5 p tuloksella. Favorit Askin täysiveli, Elvis Ter Putte on kantakirjattu Belgiassa 2008 ja sijottui 2. nuorten hevosten estechampionaatissa 4 vuotiaana ja kilpailee S-tasolla. Favorit Askin ja Elvis Ter Putten emäemä Quinette Ter Putte on itse myös kilpaillut menestyksekkäästi 150 cm tasolla.

Herning 2014:

Contendro oli myös oritestinsä voittajaori 1999 ja on nousussa oritilastojen rankingissa, tunnetuin jälkeläinen lienee Codex One (ratsastaja Christian Ahlman). Contendron isä Contender on yksi Holsteinerjalostuksen huippuoreista, jälkeläisiä ovat mm. Montender (Marco Kutcher, EM kultamitalisti 2005), Checkmate (Meredith Michaels Beerbaum, joukkuekulta 2010 Kentucky MM), Carlo (Nick Skelton, EM pronssimitalisti 2010).

French Match Askin suku edustaa varmasti parhaita suorituslinjoja mitä Suomeen on koskaan tuotu. Oria ei tarjottu jalostukseen lainkaan vuonna 2014 Tanskassa, koska oriin isä Favorit Ask on jalostuskäytössä samalla oriasemalla.

French Match Askia kuvailtiin seuraavasti oritestissään 2014:

Kun valitsimme estevoittajaoria, valitsimme korkealuokkaisen oriin, joka on täydellinen ”paketti”: komea ulkonäkö, vahva emälinja ja paljon suoritusominaisuuksia.

Pitkäjalkainen, suurilinjainen ja selväpiirteinen, jolla hyvä orileima. Laukka on ilmava ja matkavoittava ja ori hyppää voimakkaasti ja sillä on nopeat reaktiot ja erinomainen kapasiteetti. Oriissa on se mitä toivomme tulevaisuuden estehevoselta: nopeutta, keveyttä ja rohkeutta. 9,5/10

Video: French Match Ask from Hevostiimi on Vimeo.

Hinnat:
Varaus: 300 e,  Tiineysmaksu: 690 e. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.